W oczekiwaniu na Święta Bożego Narodzenia oraz świąteczne pyszności „Sówki” postanowiły zgłębić tematykę dotyczącą zdrowego żywienia oraz znaczenia zbilansowanej diety dla funkcjonowania organizmu człowieka. W tym celu gościliśmy w naszej grupie Szefową przedszkolnej kuchni – Panią Basię, która przybliżyła nam specyfikę swojej pracy oraz zaprosiła na wycieczkę do swojego królestwa, gdzie mieliśmy okazję przyjrzeć się bliżej sprzętom stanowiącym jej wyposażenie oraz utrwalić zasady dotyczące bezpiecznego w niej przebywania. Zaowocowało to przygotowaniem oraz degustacją zdrowych przekąsek. Następnie mogliśmy z pełnym zaangażowaniem oddać się kultywowaniu bożonarodzeniowych tradycji, takich jak: ubranie choinki, przygotowanie pierniczków, śpiewanie kolęd i „Sówkowe” spotkanie wigilijne. Niech świąteczna magia zagości w sercu każdego z nas, wypełniając je spokojem, radością i nadzieją.